FAQs2019-05-10T07:25:26+00:00

Veelgestelde vragen

Witte, moeilijk te verwijderen vlekken of korstjes op sanitaire toestellen zijn de eerste zichtbare tekenen van onbehandeld hard water. Verminderde waterdruk is het volgende veelvoorkomende teken. Naarmate de kalkaanslag zich in de loop van de tijd vormt, verkleint deze de binnendiameter van leidingen en bochten, wat uiteindelijk tot beperking van de doorstroomsnelheid en drukverlies leidt. Ook storingen van apparaten kunnen een waarschuwingssignaal zijn. Kalkaanslag vormt vaak een korst op interne bewegende delen van kleppen en onderdelen, waardoor die minder goed gaan functioneren of, nog erger, niet meer veilig zijn. Stijgende energiekosten zijn ook een aanwijzing dat uw leidingwerk en verwarmingssystemen kalkaanslag kunnen hebben. Verwarmingselementen in een boiler of warmwaterreservoir kunnen bedekt raken met kalkaanslag, waardoor hun efficiëntie vermindert en de gebruikskosten stijgen.

De OneFlow-technologie maakt gebruik van speciaal ontworpen media om de opgeloste primaire hardheidsmineralen (calcium, magnesium, bicarbonaat) te combineren tot relatief onoplosbare, microscopisch kleine kristallen die verderop in de stroom geen schade veroorzaken. Een waterontharder maakt daarentegen gebruik van de principes van ionenwisseling om calcium en magnesium uit het water te verwijderen en te vervangen door sodiumionen. Een waterontharder heeft een regelklep nodig, een terugloop, een afvoerleiding, regeneratie en een pekeltank voor de opslag van het zout. OneFlow-technologie heeft alleen een toevoer- en een afvoeraansluiting nodig. Meer informatie

Nee. Met OneFlow-technologie blijven de goede mineralen in het water terwijl de mogelijk negatieve effecten van kalkaanslag die deze mineralen veroorzaken, worden voorkomen. Door de hardheidsmineralen onschadelijk te maken, maar ze wel in het water te houden, krijgt u echt het beste van beide werelden. Andere behandelingsmethoden schieten tekort. In een rapport over voedingsstoffen in drinkwater uit 2005 schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie… “Wij concluderen dat hard water goed is omdat het voedingsstoffen bevat die op zich waardevol zijn… Om het risico op hartaandoeningen te minimaliseren moet het ideale water voldoende calcium en magnesium bevatten om matig hard te zijn.”

Nee. We weten allemaal dat chloor (of chlooramine) een belangrijke rol speelt in de openbare drinkwatervoorziening. Het waarborgt dat aan elke klant veilig, drinkbaar water wordt geleverd. Fluoride wordt vaak aan gemeentelijke drinkwatersystemen toegevoegd omdat bewezen is dat het een positieve invloed heeft op de tandontwikkeling bij kinderen en tandbederf helpt voorkomen. OneFlow-media verwijderen op zichzelf geen van deze additieven uit het water. Wel zitten in sommige OneFlow-patroonsystemen koolstofmedia – in foodservice-toepassingen en andere toepassingen bij het gebruikspunt – die het chloor verwijderen en het gehalte ervan verlagen.

Ja. Bij het installeren van systemen moet hier rekening mee gehouden worden. Voor commerciële toepassingen worden isolatiekleppen met een omleidingslus aanbevolen zodat reservoirs uit bedrijf genomen kunnen worden om de media te vervangen. Lees de instructies in de Handleiding voor installatie, gebruik en onderhoud die bij het door u geselecteerde type OneFlow-systeem wordt geleverd, en volg deze op. Bij de meeste OneFlow-systemen moeten de media of patronen elke 2 tot 3 jaar vervangen worden.

Een van de grote voordelen van de OneFlow-technologie is dat deze opvallend weinig onderhoud nodig heeft. Behalve het planmatig vervangen van de media (TAC patroon en/of koolstoffilter) is er niets nodig.

Professionele toepassingen zijn onder andere te vinden in: hotels, restaurants, appartementen, kantoorgebouwen, appartementencomplexen, irrigatiesystemen, luchtbevochtiging, distilleerders, residentiële / licht commerciële stoomgeneratoren met spui-inrichting, geisers, voorbehandeling met omgekeerde osmose, vernevelingssystemen en wasserettes. OneFlow is niet geschikt voor gesloten lussystemen.

De chemische samenstelling van het water en de piekdoorstroomsnelheid worden als richtlijn gebruikt om optimale systeemprestaties te garanderen. Het meeste water dat door gemeentes (steden) wordt behandeld valt ruim binnen de prestatierichtlijnen voor kalkpreventieresultaten. Wel zijn er chemische beperkingen die te maken hebben met mogelijke fouling en interfererende ionen. Water waarvan bekend is dat het zichtbaar vuil en afval bevat, moet binnen de gehele opstelling voor het OneFlow-systeemreservoir gezeefd worden met een y-vormige zeef of vergelijkbaar (100 mesh). Meer informatie vindt u in de productinformatiebladen en de bedieningshandleidingen. Zoals bij elke waterbehandelingstechnologie zijn de juiste afmetingen van het systeem belangrijk om te waarborgen dat het goed functioneert. OneFlow-technologie tolereert echter meer variatie in de doorstroom en ongeplande pieken dan conventionele waterontharders.

Onbehandeld bronwater kan een beperking zijn aan de OneFlow-technologie, omdat de chemische samenstelling daarvan vaak onbekend is. Meer hardheid is nooit een probleem voor de OneFlow-technologie, maar bronwater bevat behalve de hardheidsmineralen vaak ook andere contaminanten met gehaltes die buiten de gebruiksrichtlijnen liggen. Ook voor gesloten lussystemen zonder spui- of spoelkleppen wordt de technologie niet aanbevolen, omdat de microkristallen het systeem moeten kunnen verlaten.

Voor iedereen die ooit een drukreduceerventiel of terugstroombeveiliging heeft geïnstalleerd is de installatie van een OneFlow-systeem relatief eenvoudig. Reservoirsystemen bieden ‘soldeer-‘ of ‘plastic MPT-‘aansluitingen van 3/4 inch, 1 inch en 1-1/4 inch. Grotere reservoirs bieden enkel- of meervoudige aansluitingen van 2 inch. Voor de installatie van Oneflow-systemen zijn accessoires verkrijgbaar die vrijwel alle toepassingen mogelijk maken. OneFlow-systemen zijn compact en gemakkelijk te installeren waar de ruimte beperkt is. Ze zijn licht in gewicht, waardoor de installateur ze gemakkelijk kan vervoeren met alleen een steekwagen.

OneFlow-technologie is een echt ‘groen product’ omdat het water en energie bespaart, en dit op de volgende manieren:

  • Minder energieverbruik – OneFlow-technologie gebruikt geen elektriciteit en verlaagt het energieverbruik door oppervlakken die warmte overdragen vrij te houden van energierovende kalkaanslag.
  • Minder verbruik van chemische stoffen en grondstoffen – OneFlow-technologie heeft geen chemicaliën nodig of noemenswaardige verbruiksproducten (zoals zout).
  • Minder afvalwater en waterverbruik – doordat bij OneFlow-technologie geen afvoer of terugspoelen van water vereist, voldoet het aan deze beide doelen.
  • Minder ruimte nodig – OneFlow-systemen gebruiken ongeveer 75% minder vloeroppervlak dan waterontharders. Sommige OneFlow-units worden aan de wand bevestigd.
  • De natuurlijke voordelen van het water blijven behouden – OneFlow-technologie behoudt de mineralen calcium, magnesium en kalium.